به گزارش ایسنا، پس از سوءاستفاده رژیم صهیونیستی و آمریکا از گزارش مغرضانه «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی علیه ایران، احتمال همکاری این نهاد بینالمللی با دشمنان ملت ایران بیش از پیش قوت گرفت.
در همین راستا، رسانه آمریکایی «گریزون» نوشت: «اسناد محرمانه فاش شده نشان میدهد که یک جاسوس کهنهکار بریتانیایی که خود را مسئول تحریمهای ایران میداند، به آژانس بینالمللی انرژی اتمی نفوذ کرده است. این اسناد، بیانیههای ایران علیه ایران مبنی بر تبانی مخفیانه این نهاد ناظر هستهای با دشمنان ایران را تقویت میکند.»
طبق گزارش این رسانه، یک مأمور بدنام سرویس جاسوسی انگلیس (ام آی ۶) از طرف لندن به آژانس بینالمللی انرژی اتمی (IAEA) نفوذ کرده است. این مأمور، «نیکلاس لانگمن» یک مأمور اطلاعاتی کهنهکار است که ادعا میکند به طراحی جنگ اقتصادی غرب علیه ایران کمک کرده است.
رسانه آمریکایی درباره لانگمن نوشت: «هویت لانگمن ابتدا در گزارشهای روزنامهنگاری در مورد نقش او در منحرف کردن اتهامات مبنی بر نقش داشتن اطلاعات انگلیس در مرگ پرنسس دایانا مطرح شد. او بعداً توسط مقامات یونانی به نظارت بر آدمربایی و شکنجه مهاجران پاکستانی در آتن متهم شد. در هر ۲ مورد، مقامات انگلیس دستور سانسور صادر کردند و مطبوعات را از انتشار نام او منع کردند. اما رسانههای یونانی که چنین تعهدی نداشتند، تأیید کردند که لانگمن یکی از نیروهای امآی ۶ است که از سفارت انگلیس در آتن خارج شده است.»
گریزون رزومه این مأمور کارکشته انگلیسی را در مجموعهای از اسناد فاششده که جزئیات فعالیتهای یک منبع اطلاعاتی پرکار انگلیس، را شرح میداد، کشف کرد. این رسانه آمریکایی تصریح کرد: «زندگینامه لانگمن نشان میدهد که او تیمهای بزرگ بین سازمانی را برای شناسایی و مقابله با گسترش فناوری سلاحهای هستهای، شیمیایی و بیولوژیکی، از جمله با استفاده از ابزارهای فنی نوآورانه و تحریمها، رهبری کرده است.»
رسانه آمریکایی نوشت: «به طور خاص، این مأمور ام آی ۶ میگوید که “از طریق حمایت از آژانس بینالمللی انرژی اتمی و سازمان منع سلاحهای شیمیایی و از طریق مشارکتهای بینالمللی سطح بالا، برای جلوگیری از گسترش سلاحهای کشتار جمعی تلاش کرده است.»
رزومه لانگمن به او به خاطر ایفای نقش اصلی در سازماندهی رژیم تحریمها علیه ایران با «[ایجاد] روابط بسیار مؤثر و متقابلاً حمایتی در سراسر دولت و با همکاران ارشد آمریکایی، اروپایی، خاورمیانه و خاور دور برای استراتژی» بین سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۲ اعتبار میبخشد. او در زندگینامه خود به این موضوع افتخار میکند که این دستاورد «موفقیت دیپلماتیک بزرگ [توافق] هستهای و تحریمهای ایران را ممکن ساخته است.»
گریزون با اشاره به دغدغه ایران از احتمال همکاری فزاینده آژانس با رژیم صهیونیستی و دیگر دشمنان این کشور نوشت: «نفوذ لانگمن در آژانس به اعلامیههای ایران مبنی بر تبانی این نهاد بینالمللی تنظیم مقررات هستهای با غرب و اسرائیل برای تضعیف حاکمیت خود، اعتبار میبخشد.
دولت ایران اعلام کرده است که آژانس بینالمللی انرژی اتمی هویت دانشمندان هستهای ارشد خود را در اختیار اطلاعات اسرائیل قرار داده و ترور آنها را ممکن ساخته و اطلاعات حیاتی در مورد تأسیسات هستهای که در جریان حمله نظامی آنها در ژوئن امسال بمباران شده بود، در اختیار ایالات متحده و اسرائیل قرار داده است.»
رسانه آمریکایی اذعان کرد: «۱۲ ژوئن، تحت هدایت رافائل گروسی، آژانس گزارشی آشکارا سیاسی منتشر کرد که در آن ادعاهای مشکوک گذشته برای متهم کردن ایران به نقض پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای تکرار شده بود. روز بعد، اسرائیل به این کشور حمله کرد و ۹ دانشمند هستهای و همچنین بسیاری از مقامات ارشد نظامی و صدها غیرنظامی را ترور کرد.»
گریزون افزود: «اگرچه مقامات ایرانی ممکن است از دخالت چهرهای مرموز مانند لانگمن در امور آژانس بینالمللی انرژی اتمی بیاطلاع بوده باشند، اما احتمالاً برای تهران جای تعجب نخواهد بود که این آژانس ظاهراً چندجانبه توسط یک سازمان اطلاعاتی غربی به خطر افتاده باشد.»
نظرات کاربران