فرارو- در پی جنگ داخلی ویرانگر در سودان، نزدیک به ۲۳۵ هزار پناهجو به شهر مرزی «آدره» در کشور همسایه، چاد، پناه آوردهاند.
به گزارش فرارو، این شهر اکنون به یکی از شکنندهترین خطوط مقدم انسانی در جهان تبدیل شده است، در حالی که منابع بینالمللی برای ادامه کمکرسانی به سرعت در حال پایان یافتن است.
فاطمه عمّاس عبدالله، یکی از این پناهجویان، میگوید: تقریباً دو سال است روی زمین میخوابم، بدنم همیشه درد دارد.
وی از آوریل ۲۰۲۳ در اردوگاه موقتی آدره، چند صد متر دورتر از مرز سودان، ساکن شده است. جایی که هزاران نفر مثل او از جنگ در حال فرارند. اما اکنون، حتی این اردوگاه نیز به دلیل کاهش کمکهای خارجی در حال فروپاشی است.
آمریکا که زمانی بزرگترین حامی کمکهای اضطراری در چاد بود، اکنون در سال ۲۰۲۵ تنها ۶.۸ میلیون دلار کمک کرده، در حالی که در سال قبل بیش از ۳۹ میلیون دلار پرداخت کرده بود. دادههای سازمان ملل نشان میدهد تنها ۱۳ درصد از بودجه مورد نیاز برای کمک به پناهجویان در چاد تأمین شده است.
در آدره، فشار جمعیتی باعث افزایش شدید قیمتها شده است. قیمت آب چهار برابر شده و زنان سودانی از درگیریها سر پمپهای آب میگویند. در اردوگاه «تینه» نیز که تازهتأسیس است، از آوریل تاکنون بیش از ۴۶ هزار نفر رسیدهاند، ولی هیچ تضمینی برای تأمین کمکهای غذایی برای آنان وجود ندارد.
سامیه احمد، زن جوان سودانی، در حالی که کودک سهسالهاش را در آغوش داشت و باردار نیز بود، گفت: جیره غذایی ماهانه کافی نیست، مجبورم کارگری کنم. آینده را تیره میبینم.
اکنون، آدره که پیش از جنگ تنها ۴۰ هزار نفر جمعیت داشت، به شهری چندصد هزار نفری تبدیل شده و نشانههای سکونت دائم پناهجویان در آن مشهود است، از ساخت بازارها تا ساختمانهای چند طبقه.
با این حال، بدون کمکهای جهانی، خطر گرسنگی، بیماری و بیخانمانی گستردهتر از همیشه پناهجویان سودانی در چاد را تهدید میکند.
نظرات کاربران