فرارو– با تثبیت قیمت بیتکوین در محدوده ۱۰۰ الی ۱۱۰ هزار دلار، میزان سود تحققیافته در شبکه به ۲.۴ میلیارد دلار در روز رسید.
به گزارش فرارو؛ این رقم باعث شده میانگین هفتروزه سود تحققیافته بیت کوین نیز به ۱.۵۲ میلیارد دلار برسد که بالاترین سطح از اواسط اردیبهشت (ماه می ۲۰۲۵) تاکنون محسوب میشود. این بدان معناست که طبق دادههای آنچین دارندگان بلندمدت در حال برداشت سود هستند؛ روندی که همزمان با ادامه ورود سرمایه از طریق صندوقهای ETF اسپات بیت کوین، تعادل شکنندهای میان عرضه و تقاضا در بازار بیتکوین ایجاد کرده است.
کارشناسان معتقدند این وضعیت میتواند نقطه عطفی در رفتار بازار باشد؛ جایی که تلاقی فشار فروش هولدرهای قدیمی و ورود سرمایه نهادی، بازار را در موقعیتی حساس قرار داده است. اکنون بسیاری از سرمایهگذاران خرد با این پرسش روبرو هستند: افزایش سود تحققیافته چه معنایی برای آینده قیمت دارد و بهترین واکنش در این شرایط چیست؟
افزایش چشمگیر سود تحققیافته چه پیامی برای بازار دارد؟
سود تحققیافته (Realized Gain) شاخصی است که تفاوت بین قیمت خرید و فروش کوینهای به فروش رسیده را اندازه میگیرد. بر اساس دادههای دو پلتفرم اصلی بررسی دادههای آنچین، یعنی کریپتوکوانت و کوین متریکس، این رقم در روزهای اخیر به ۲.۴ میلیارد دلار رسیده و میانگین متحرک ۷ روزه آن به ۱.۵۲ میلیارد دلار افزایش یافته و به رقمی رسیده که حتی از اوجهای قیمت بیت کوین در ماه فروردین ۲۰۲۵ هم بالاتر رفته است.
این رشد به معنی افزایش شدید برداشت سود توسط سرمایهگذاران بیت کوین است که اغلب توسط دارندگان بلندمدت که طی سالهای گذشته به انباشت بیت کوین مشغول بودند، صورت گرفته.
کارشناسان اذعان دارند معمولاً چنین وضعیتی در انتهای یک روند صعودی یا در آستانه اصلاحات قیمتی مشاهده میشود.
آیا برداشت سود بلندمدتیها میتواند نشانه اصلاح قیمت باشد؟
دارندگان بلندمدت بیتکوین؛ یعنی کسانی که بیت کوینهای خود را برای بیش از ۱۵۵ روز نگه داشتهاند، نقش کلیدی در ساختار بازار دارند. بهگزارش گلسنود، شاخص باندهای طول عمر خروجیهای خرجشده (Spent Output Age Bands) در هفته گذشته نشانهای تازه از افزایش تحرکات این گروه به ثبت رسانده است.
این شاخص، یکی از مهمترین ابزارها برای تحلیل رفتار هولدرهاست و با دستهبندی بیتکوینهای خرج شده بر اساس مدتزمان نگهداریشان، به شناسایی الگوهای فروش در بازههای زمانی مختلف کمک میکند. حال افزایش سهم بیت کوینهای قدیمیتر در خروجیهای خرجشده میتواند نشانهای از برداشت سود توسط دارندگان بلندمدت باشد.
اگرچه در حال حاضر هنوز واگرایی آشکاری میان سود شناساییشده و حجم کلی فروش دیده نمیشود، اما بهطور تاریخی، افزایش فعالیت فروش از سوی هولدرهای بلندمدت، معمولاً پیشدرآمد اصلاحات قیمتی در بازار بوده است. مخصوصاً در شرایطی که قدرت کافی برای جذب این فشار فروش از سوی تقاضای نهادی قوی در بازار بیت کوین موجود نباشد.
بنابراین فعالشدن این گروه برای برداشت سود میتواند منجر به افزایش فشار فروش و در نتیجه، افزایش نوسانات کوتاهمدت در بازار شود.
ورود سرمایه به ETFها؛ آیا حباب در حال شکلگیری است؟
صندوقهای ETF اسپات بیتکوین در آمریکا از اوایل سال ۲۰۲۴ تاکنون حدود ۱۹ میلیارد دلار سرمایه خالص جذب کردهاند. در ماه ژوئن، فقط صندوق آی بیت متعلق به شرکت بلک راک حدود ۲.۳ میلیارد دلار ورودی جدید داشت و به گفته کارشناسان یک مینی حباب در صندوق های بورسی بیت کوین شکل گرفته است. اما اگر این جریان ورودی متوقف شود یا کاهش یابد، احتمال دارد، مشابه آنچه در آلتکوینها طی ۲۰۲۱ تجربه شد، شاهد ترکیدن “مینیحباب” ETFها باشیم.
با توجه به سود تحققیافته بالا، اگر جریان سرمایه به ETFها معکوس شود، فشار فروش بهطور همزمان از دو جبهه ایجاد خواهد شد: فروش نهادی و برداشت سود سرمایهگذاران قدیمی.
تثبیت قیمت؛ آیا موازنه عرضه و تقاضا برقرار شده؟
در حال حاضر، بیتکوین برای چند هفته متوالی در محدوده ۱۰۳ تا ۱۰۸ هزار دلار معامله میشود. این محدوده قیمتی نشان میدهد بازار در نوعی “توازن موقت” میان عرضه و تقاضا قرار دارد.
فروش هولدرهای بلندمدت با ورود سرمایه از طریق ETFها تا حدی خنثی شده و فعالیتهای درونزنجیرهای نیز کاهش یافته که نشانهای از افت هیجان کوتاهمدت است. در صورتی که این تعادل حفظ شود، بیتکوین میتواند در بازه کنونی تثبیت شود یا به مرور انرژی لازم برای عبور از سقف تاریخی خود را جمع کند.
راهبرد کلیدی مدیریت ریسک در فضای کنونی بیت کوین
در حال حاضر آرامش و ثبات در بیت کوین بیش از هر زمان دیگری بر جریان ورودی از سوی صندوقهای بورسی بیت کوین وابسته شده. بنابراین پیگیری جریان سرمایه از سوی صندوقهای ETFاسپات بیت کوین یکی از راهکارهای اساسی برای درک روند بیت کوین در هفته آتی است. کارشناسان اعتقاد دارند در شرایط فعلی اگر ورودی سرمایه به ETFها کند یا منفی شود، میتواند هشدار اولیه برای افت بازار و به نوعی سیگنال خروج باشد.
نظرات کاربران