یک رسانه خبری عربی با اشاره به تشدید حملات به شهر غزه نوشت: اشغالگران طی روزهای گذشته بر دامنه حملات به شهر غزه افزوده و هشدار تخلیه در این شهر و مناطق شمالی نوار غزه را در راستای عملیات موسوم به «ارابههای گدعون» دادند.
به گزارش ایرنا به نقل از العربی الجدید، اشغالگران به ساکنان شهر غزه هشدار دادهاند که به سمت مواصی در جنوب غزه بروند.
این رسانه ادامه داد: به نظر میرسد که رفتار میدانی فعلی اسرائیل بر دو عنصر اساسی استوار است؛ نخست تقویت تلاشهای تخلیه از طریق دستور اجباری خطاب به ساکنان و دیگری سیطره آتشی بدون تهاجم زمینی؛ مشابه کاری که در مناطق مختلف غزه انجام میشود. به موازات این رفتار، اشغالگران در حال اجرای سیاست کاهش مساحت نوار غزه از طریق پیشروی زمینی نیروهای خود و سیاست ایجاد مناطق حائل به بهانههای امنیتی هستند.
این رسانه افزود: با وجود اینکه اشغالگران ادعا میکنند که منطقه مواصی که ساکنان را دعوت به رفتن به آن میکنند امن است، اما ۴۷ بار آن را بمباران کرده و مرتکب ۲۳ کشتار شده است. به طور متوالی چادرها در این منطقه هدف قرار میگیرند.
این رسانه اضافه کرد: با تشدید حملات و گسترش بمباران و کشتار ساکنان، بیم آن میرود که این رفتارهای اسرائیلی مقدمه حمله گسترده برای اشغال کل غزه و اجرای طرح کوچاندن دو میلیون نفر باشد.
در این راستا، «حسام الدجنی» استاد علوم سیاسی در دانشگاه الامه غزه با اشاره به جنون و سادیسم سران رژیم صهیونیستی در کشتار فلسطینیان گفت: اشغالگران اهداف روشنی را دنبال میکنند که از بارزترین آن فشار به مذاکره کننده فلسطینی از طریق هدف قرار دادن پایگاه اجتماعی آن برای امتیازدهی بیشتر است.
وی با اشاره به بیتوجهی تل آویو به خواستههای بین المللی و پیاده کردن سیاست کوچاندن اجباری ساکنان غزه به اختلافات میان سران نظامی و سیاسی اشغالگران اشاره و اضافه کرد: ارتش اسرائیل تلفات زیادی میدهد و در حال فرسوده شدن است و این بر روحیه نظامیانش تاثیرگذار است زیرا آنها اهداف اعلام شده را غیرقابل تحقق میدانند. هر آنچه در حال حاضر رخ میدهد، فقط در خدمت بنیامین نتانیاهوست.
«احمد عطاونه» مدیر مرکز چشمانداز توسعه سیاسی که مقر آن در استانبول قرار دارد، نیز گفت: آنچه در شهر غزه رخ میدهد، دنباله حملات متوالی اسرائیل به کل نوار غزه است.
وی افزود: این حملات در راستای سیاست برنامه ریزی شدهای است که طی آن کل غزه غیرقابل زندگی شود و ساکنان فلسطینی مجبور به کوچ اجباری خواه به شکل مستقیم در حال حاضر شوند یا در آینده از این منطقه بروند. شهر غزه تنها مرکز تجمع و سکونتی نیست، بلکه مرکز علم و تاریخ و تمدن نوار غزه است و مراکز شهری و اداری و فرهنگی در آن قرار دارد.
عطاونه ادامه داد: حملات به شهر غزه در راستای تکمیل روند ویرانی گستردهای است که در شمال و جنوب غزه از سوی اسرائیلیها دنبال میشود. اشغالگران به شهر غزه به عنوان منطقهای مینگرند که شمار زیادی فلسطینی در آن قرار دارد. حمله به این منطقه در واقع هدف قرار دادن پایداری فلسطینیان و فشار ترکیبی به مقاومت و فرماندهان آن برای گرفتن امتیاز سیاسی یا رسیدن به اسیران است.
وی با اشاره به اخباری که درباره اختلاف و دودستگی میان صهیونیستها گفته میشود نیز گفت: اگر برخی اختلافات میان مقامات نظامی و سیاسی رخ دهد، اختلافات جوهری نیست و تمرکز رسانهای روی اختلافات میان مقامات اسرائیلی خدعه برنامه ریزی شده با هدف تزلزل ملت فلسطین و به هم ریختن اوضاع و سناریویی است که با لبنان و ایران و غزه بارها تکرار شده است.
مدیر مرکز چشمانداز توسعه سیاسی درخواست دعوت به سمت منطقه «مواصی» در جنوب غزه را در راستای طرح کوچاندن جمعی و افزایش فشار به غیرنظامیانی دانست که رکن اصلی پایداری هستند و گفت: آنچه رخ میدهد صرف یک عملیات نظامی نیست بلکه پروژهای برنامه ریزی شده با هدف از بین بردن زیرساختهای زندگی در غزه و سوق دادن ساکنان به رفتن و ایجاد معادله جدید به زیان فلسطینیان است.
نظرات کاربران