دستور پخت یک بروکی (براونی + کوکی) بی‌نظیر را اینجا بخوانید

فراروـ کیک‌ها ازجمله دسرها و عصرانه‌های خوشمزه و دلپذیر در سراسر دنیا هستند که در انواع میوه‌ای، خامه‌ای، شکلاتی، پنیری و… تهیه می‌شوند که هرکدام طرفداران خاص خود را دارند. اگر سری به قنادی‌ها بزنید با دنیای متنوعی از کیک‌های میوه‌ای، شکلاتی، کیک تولد، چیز کیک، انواع پای و… روبه‌رو می‌شوید که انتخاب میان آنها بسیار سخت است.

به گزارش فرارو؛ کیک براونی نوعی کیک محبوب بین‌المللی و چیزی مابین کیک و بیسکوییت است که اصالت آمریکایی دارد. این کیک اولین بار در سال 1893 در آمریکا تهیه شد. آمریکایی‌ها براونی را کیک نمی‌دانند و بیشتر آن را نوعی دسر درنظر می‌گیرند. بروکی نوعی کیک خوشمزه و ترکیبی از مواد کوکی و براونی است و بافت و ظاهر جذابی دارد. اگر دوست دارید این کیک خوشمزه را در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه بروکی همراه ما باشید.

مواد لازم برای کوکی

کره: 100 گرم

شکر قهوه‌ای: 80 گرم

شکر سفید: 40 گرم

تخم مرغ: 1 عدد

آرد سفید قنادی: 150 گرم

بکینگ‌پودر: یک دوم قاشق چای‌خوری

نمک: 1 پنس

وانیل:1 قاشق چای‌خوری

شکلات چیپسی نسوز: 100 گرم

مواد لازم برای براونی

آرد سفید قنادی: 100 گرم

کره: 50 گرم

روغن مایع: 40 گرم

تخم مرغ: 2 عدد

پودر قند: 140 گرم

پودر کاکائو: 50 گرم

وانیل: نصف قاشق چای‌خوری

شکلات تلخ: 150 گرم

طرز تهیه

کیک بروکی

برای درست کردن این بروکی خوشمزه ابتدا باید مواد کوکی را آماده کنید. کره به دمای محیط رسیده را داخل یک کاسه مناسب بریزید و شکر سفید و قهوه‌ای را اضافه کنید. ابتدا با لیسک هم بزنید تا کره باز شود، سپس حدود 1 دقیقه با همزن برقی هم بزنید تا مواد یکدست و شکر حل شود.

در مرحله بعد تخم مرغ و وانیل را اضافه کنید و 30 ثانیه با همزن برقی هم بزنید، سپس همزن را کنار بگذارید. آرد و بکینگ پودر را که از قبل با هم مخلوط و الک کرده‌اید، به مواد بالا اضافه کنید و با لیسک هم بزنید در حدی که آرد حل شود. در مرحله بعد شکلات چیپسی را اضافه کنید و هم بزنید.

روی خمیر را بپوشانید و به مدت 1 ساعت داخل یخچال قرار بدهید. حالا باید خمیر براونی را آماده کنید. شکلات، روغن مایع و کره را داخل یک ظرف بریزید و روی بخار کتری قرار بدهید تا به روش بن ماری حل شود.

در مرحله بعد تخم مرغ، پودر قند و وانیل را داخل یک کاسه بریزید و هم بزنید، سپس شکلات آب شده را اضافه کنید و هم بزنید. در آخر ترکیب آرد و پودر کاکائو را با الک به مواد اضافه کنید و از یک جهت هم بزنید. کف یک قالب 20 در 20 کاغذ روغنی پهن کنید.

نیمی از مایه براونی را داخل قالب بریزید، سپس به اندازه یک نارنگی کوچک از خمیر کوکی بردارید و کف دست صاف کنید و روی سطح مایه بروانی بچینید. حداقل سه قسمت از خمیر کوکی را به این شکل روی مایه بروانی قرار بدهید. حالا بقیه مایه بروانی را روی مواد بریزید و به عنوان لایه رویی بقیه خمیر کوکی را کف دستان صاف کنید و روی مایه براونی بچینید.

حالا قالب را داخل فر 180 به مدت 40 دقیقه قرار بدهید تا بپزد. وقتی روی براونی ترک بخورد، یعنی آماده است. قالب را از فر خارج کنید و بعد از اینکه خنک شد، کیک را از قالب جدا کنید. بروکی خوشمزه و خاص ما در این مرحله آماده سرو است، نوش جان.

نکات مهم برای تهیه کیک در منزل

کیک بروکی

1- برای درست کردن کیک مواد اولیه را به دمای محیط برسانید. بنابراین سعی کنید حداقل نیم ساعت قبل از شروع همه مواد را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید به دمای محیط برسند. همچنین برای پخت هر کیکی آرد و مواد خشک مثل پودر کاکائو را ۳ بار الک کنید. این کار باعث هواگیری و سبک شدن آرد می‌شود و درنتیجه بافت کیک شما بهتر می‌شود.

2- دقیق بودن دمای فر در پخت کیک نقش بسیار مهمی دارد. وقتی قالب را در فر می‌گذارید، باید دقیقاً به همان دمای گفته شده در دستور رسیده باشد و در طول پخت هم تغییر دما ندهد. معمولاً درجه حرارت و مدت زمان پخت در فر‌های مختلف متفاوت است. به عنوان مثال اگر در دستور گفته شده دمای ۱۷۵ درجه به مدت ۴۵ دقیقه ممکن است در فر شما با این دما و مدت نتیجه مطلوب حاصل نشود و این مسئله به این دلیل است که در واقع فر شما به آن دمای گفته شده نرسیده است یعنی شما فر را روی درجه 175 تنظیم کرده‌اید؛ اما در واقع دمای واقعی فر شما 175 نیست و ممکن است کم‌تر یا بیش‌تر از این دما بوده باشد.

کسانی که سابقه پخت شیرینی و کیک را دارند، معمولاً قلق فری که از آن استفاده می‌کنند، دست‌شان هست. مثلاً می‌دانند اگر در دستور گفته شده دمای 175 درجه در فری که استفاده می‌کنند، این دما روی درجه 185 حاصل می‌شود. اگر زیاد با فر کار نکرده‌اید و دمای فرتان را نمی‌دانید، بهترین کار تهیه دماسنج فر است.  همان‌طور که گفتیم، دمای بیش‌تر فرها دقیق نیست. استفاده از دماسنج فر بسیار ساده است و باید آن را به طبقه فر آویزان کنید.

به این موضوع توجه داشته باشید که معمولاً درجه حرارتی که در دستور‌ها گفته می‌شود، بر مبنای فر برقی است. اگر از فر گازی استفاده می‌کنید و دماسنج فر ندارید، دما را حدود 10 درجه سانتی‌گراد بیش‌تر بگذارید. دمایی که گفته می‌شود، باز هم به فر شما بستگی دارد و باید قلق فر دست‌تان بییاد. با چند بار امتحان کردن متوجه دما و مدت زمان پخت خواهید شد.

3- سعی کنید یک ترازوی دیجیتال و پیمانه‌های استاندارد آشپزی تهیه کنید؛ زیرا در تهیه کیک و شیرینی اندازه‌های دقیق مواد اولیه بسیار مهم است. اندازه‌گیری با ترازوی دیجیتال نسبت به پیمانه‌ها دقیق‌تر است. خیلی از افراد طریقه صحیح استفاده از پیمانه‌ها را نمی‌دانند؛ بنابراین اگر برایتان مقدور است، حتماً ترازوی دیجیتال تهیه کنید.

 اگر خواستید با پیمانه اندازه‌گیری کنید، برای اندازه‌گیری مواد خشک مثل آرد و پودر کاکائو قبل از پیمانه زدن، مواد را با قاشق هم بزنید. چون این مواد بعد از مدتی حالت فشرده پیدا می‌کنند. نکته مهم دیگری که در فرآیند پیمانه زدن باید رعایت کنید، این است که مواد را با قاشق داخل پیمانه بریزید و به هیچ عنوان پیمانه را داخل ظرف حاوی مواد نزنید؛ چون در این حالت اندازه‌ها دقیق نمی‌شوند. وقتی مواد را داخل پیمانه می‌ریزید، نباید سرپر و گنبدی شکل باشد.

4- همیشه زمان به هم زدن تخم مرغ چندین‌بار همزن را خاموش کنید و اطراف ظرف را با کمک لیسک تمیز و داخل ظرف بریزید تا ذره‌ای از تخم مرغ به صورت هم نزده داخل کیک نباشد، وگرنه با وجودی که از وانیل و یا اسانس استفاده می‌کنید، باز کیک بوی تخم مرغ می‌گیرد. خیلی از افراد فکر می‌کنند که وانیل و طعم دهنده‌ها بوی بد تخم مرغ را از بین می‌برد. درحالی‌که این فکر اشتباه است. آن‌چه بوی بد تخم مرغ را از بین می‌برد، درست هم زدن تخم مرغ است. پس این مرحله را بادقت انجام دهید.

5- در انتخاب قالب کیک دقت کنید. اگر قالب نسبت به مواد کوچک یا بزرگ باشد، نتیجه مطلوبی نمی‌گیرد. همیشه باید قالبی انتخاب کنید که وقتی مواد کیک را در آن ریختید، 1/3  قالب خالی بماند. البته همه این موارد نیاز به تجربه دارد. شاید بار اول متوجه نشوید که چه قالبی مناسب است. باید چندبار کیک درست کنید تا چشم شما به اندازه‌ها عادت کند و  بتوانید سریع قالب مناسب را انتخاب کنید.

6- نکته مهم دیگر در پخت کیک انتخاب جنس قالب است. قالب‌های متنوع و گران‌قیمت زیادی در بازار موجود است. وقتی برای خرید قالب مراجعه می‌کنید باتوجه به تنوع ممکن است در انتخاب قالب سر درگم شوید. یکی از بهترین قالب‌ها برای تهیه انواع کیک که نسبت به سایر قالب‌ها قیمت مناسبی هم دارد. قالب‌های گالوانیزه است که معمولاً از همه لوازم قنادی‌ها می‌توانید تهیه کنید و در طرح‌ها و شکل‌های مختلف موجود است.

7- یک نکته خیلی مهم که در پخت انواع کیک باید رعایت کنید، این است که در فر را قبل از ۳۰ دقیقه به هیچ عنوان باز نکنید. اگر این کار انجام دهید، تمام زحمات‌تان هدر می‌رود، زیرا در این صورت کیک شما پف نمی‌کند.

8- درنهایت اینکه سعی کنید از مواد اولیه مرغوب در پخت کیک و شیرینی استفاده کنید. اگر مواد شما مرغوب نباشد، به هیچ عنوان نتیجه مطلوبی نمی‌گیرید. به عنوان مثال ممکن است همه نکات را رعایت کرده باشید؛ اما درنهایت کیک شما سفت شده است. این امر می‌تواند به این دلیل باشد که از آرد مرغوب استفاده نکرده‌اید. 

 

منبع

مطالب پیشنهادی

اشتراک‌گذاری این مطلب:

نظرات کاربران

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *